25 September 2007

17η Σεπτεμβρίου, μερικές σκόρπιες...

Για την Φιλελεύθερη Συμμαχία: οι 7500 ψήφοι είναι μάλλον ok για ένα κόμμα outsiders που δεν υπήρχε τον Φεβρουάριο, παρολαυτά δύο παρατηρήσεις:
Το κόμμα έχει αρχίσει και γέρνει επικύνδινα προς τα αριστερά. Ο πειρασμός για τα πιασάρικα είναι μεγάλος, αλλά τα εύκολα συνθήματα τύπου αποποινικοποίηση ναρκωτικών και χωρισμός κράτους-εκκλησίας (σωστά και τα δύο), δεν θα είναι ποτε αρκετά για να ξεχωρίσουν την ΦΣ από κάθε δεύτερο αριστερό κόμμα. Την διαφορά θα κάνουν μόνο οι ιδέες του οικονομικού φιλελευθερισμού.
Επίσης, φάνηκε ότι το internet σαν μέσο πολιτικής επικοινωνίας για μαζικές προεκλογικές καμπάνιες προς το πάρον δεν είναι αρκετό. Χρείαζεται πρόσβαση σε παραδοσιακά μέσα και γι’αυτό χρειάζεται αποτελεσματικό funding, donors κλπ.

Κατά τ’άλλα ο Γιωργάκης πέρασε και δεν ακούμπησε και καλά να πάθει, στον 21ο αιώνα τα φαντάσματα της "δεξιάς" δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις ιδέες. Ο Βενιζέλος-Τούρκογλου με τον μακιαβελική του ευφυία κερδίζει απρόσδοκητα γρήγορα την αντιπάθεια του κόσμου, Βάγγελη πρόσεχε.

Τελευταίο, έχει πλάκα να ακούς αγανακτησμένους αριστερούς να επικαλούνται το 3.8% του ΛΑΟΣ σαν απόδειξη βλακείας των ελλήνων, ενώ παραβλέπουν τον ροζ ελέφαντα με το 8.1%...

No comments: